Escape Room Helsinki syntyi valmennusyrityksen InRoos Oyn tuotteena.

InRoos perustettiin 2006 “Art Goes Work”- valmennuksia varten. Yvonne on ammatiltaan puhe- ja draamataiteen kouluttaja ja Virgon taustasta löytyy luontoon ja ympäristöön liittyvien teemojen valmennuksia.

Kevät 2014 oli uusien projektien aikaa. Olimme luomassa itsensäkehittämis- ja tiimityön e-valmennusympäristöä ja Yvonnen tarinankerrontaa käsittelevä kirja “Seinä aukene” oli juuri saatu painoon.  Keskelle kiireitä tuli kaverilta sähköposti “Tämä voisi sopia teidän tuoteperheeseen” ja perässä linkki, joka johti ranskankielisille sivuille. Emme tajunneet mistä oli kyse.

Kesällä tilanteen rauhoituttua päätimme tutkia linkkiä lisää. Se oli todella outo. Kuka nyt haluaisi lukita itsensä tilaan ja yrittää sieltä sitten paeta? Mielenkiintoista oli että konsepti näköjään perustui flow-tilan saavuttamiseen, jossa aika katoaa luovan innon pyörteissä… ja olihan se tietynlaista osallistavaa tarinankerrontaa ja draamaa… mutta ketä se kiinnostaisi?

Siihen aikaan InsideOut oli jo avannut ensimmäisen Room Escape pelin Sörnäisten kurviin ja pääsimme itse kokeilemaan mistä on kysymys. Ulos päästyämme varasimme lentoliput Ranskaan. Jo seuraavalla viikolla olimme Pariisissa, saman pakohuonefirman oven takana, josta alkuperäinen linkki kertoi.

Oivalsimme että pakohuone olisi meille ainutlaatuinen työkalu, jonka kautta pystyisimme liittämään tarinatyöskentelyn valmennustaitoihimme. Kyseessä on tunnin mittainen, immersiivinen lavastettu tapahtuma, jossa ryhmä pelaajia saa haasteiden ja tarinan käänteiden kautta erilaisia tunne- ja flowtilan kokemuksia. Tila on kaikille tuntematon ja ryhmän vakituinen roolijako ja dynamiikka saattaa mennä täysin uusiksi.

Tästä se alkoi.

Avasimme ensimmäisen pakohuoneemme Helsingin keskustassa 1.12.2014. Alusta asti oli selvää, että halusimme luoda pelimme itse, inspiroituen esimerkiksi Helsingin ja Pohjoismaiden historiasta ja tarinoista.

Emme osanneet odottaa että Escape Room Helsinki tulisi vaatimaan kaikki aikamme, kykymme ja luovuutemme.

Konseptin kehitys jatkuu edelleen kiihkeästi. Intohimomme on luoda puhuttelevia, ammatillisesti lavastettuja, uniikkeja pelejä. Vanha valmennusvirikkeemme tulee esille uudessa peliseurantaohjelmassa, jota kehitämme ammattitarpeisiin. Pyrimme siihen että pelistä voi jälkeenpäin saada raportin, joka osoittaa pelaavan ryhmän vahvuuksia ja tehokkuutta verraten muihin ryhmiin.