Escape Room Helsinki tarjoaa tosielämän pakohuonepelejä aivan Helsingin keskustassa. Tiimisi lukitaan huoneeseen ja teillä on 60 minuuttia aikaa selvittää tienne ulos. Pärjätäksenne teidän tulee tehdä yhteistyötä ratkomalla arvoituksia, pulmia ja mysteerejä. Pakohuonepelit sopivat kaikille. Fyysistä voimaa ei käytetä, ainoastaan havainnointikykyjänne ja luovaa ajattelua. Valmistaudu jännityksen täytteiseen tuntiin täynnä hauskuutta ja “ahaa!” – elämyksiä.

Meiltä löytyy pelejä sisätiloissa, ulkona ja virtuaalitodellisuudessa.

Pelin kieli

Meillä voit aina pelata suomeksi tai englanniksi. Valitse haluamasi kieli kun teet varauksen.

Du kan spela våra spel också på svenska. Var snäll och skicka oss ett mail om ditt önskemål i förväg, senast dagen före spelet, så ordnar vi i mån av möjlighet med en svenskspråkig spelmästare.


Kuinka peli varataan? Miten pelataan?

  • Valitkaa sopiva peli ja aika tiimillenne ja varatkaa se verkkosivujemme varausjärjestelmän kautta. Pelivaraus maksetaan jotta se on voimassa.
  • Saapukaa pelipaikalle vähintään 10 minuuttia ennen peliaikanne alkua. Pidämme pienen alkuinfon pelaamisesta.
  • Teidät lukitaan huoneeseen ja aika alkaa tikittää. Peliohjaajamme seuraa peliänne ja auttaa teitä tarvittaessa.
  • Peli päättyy kun pääsette ulos tai viimeistään 60 minuutin kuluttua.

Meillä käy myös Smartumin kulttuuri- & liikuntasetelit sekä Edenredin virikesetelit. Mikäli haluat maksaa varauksen niillä, varaus tehdään sähköpostitse osoitteesta booking[at]escaperoom.fi .


Onko pelaaminen vaikeaa tai pelottavaa?

Pelaaminen on todennäköisesti niin hauskaa, että unohdat muun maailman tunniksi. Vaikka pelaaminen itsessään voi olla jännittävää, olet täysin turvassa koko kokemuksen ajan.

Tilanteen vaatiessa pääset poistumaan huoneesta milloin vain hätäavaimen avulla.

Peliohjaaja seuraa peliänne kameroiden välityksellä ja avustaa teitä tarvittaessa. Pelaamiseen ei tarvita yhtään fyysistä voimaa: ainoastaan maalaisjärkeä, luovaa ajattelua ja huomiointikykyä. Suosittelemme jättämään alkoholijuomat vasta pelin jälkeiselle ajalle.

Keskimäärin noin puolet pelaajista pääsee ulos ajallaan. Pelien vaikeusasteet on merkitty pelien kuvauksien yhteyteen.


Onko teillä vapaita peliaikoja?

Vapaat peliajat näette pelikalentereistamme. Tämän päivän vapaat pelit voit tarkistaa twitteristämme tai soittaa meille.


Mihin pukeudun?

Pukeudu mihin haluat. Emme suosittele korkeita korkoja, silmiä peittäviä maskeja tai isoja häämekkoja, mutta niissäkin selviää. Suurimmassa osassa pelejä on tunnelmavalaistus, joten jos tarvitset lukulaseja, ota ne mukaan!


Kuinka monta pelaajaa mahtuu yhteen peliin?

Pelistä riippuen maksimimäärä yhdessä pelihuoneessa on 4-6 henkilöä. Meillä on useampia toimipisteitä ja monta peliä, joten isommat ryhmät mahtuvat myös pelaamaan! Lukekaa lisää Yrityksille – sivultamme saadaksenne lisää tietoa.


Onko peleissä ikärajoja?

Ikärajat on ilmoitettu jokaisen pelin yhteydessä erikseen. Huomaa että meillä on neljä peliä, Joulupukin avain, Lumottu, The Great Vanishing Act ja Royal Secret jotka sopivat erinomaisesti nuoremmillekin pelaajille ja alle 12 vuotiaat henkilöt saavat lisäksi pelata ilmaiseksi (pelin minimihinta on kuitenkin 80 €).  Jokaisessa pelissä pitää olla ainakin yksi 16 vuotta täyttänyt pelaaja.

Meillä on mukava juhlahuone yksityisiin tilaisuuksiin (esimerkiksi syntymäpäiväjuhlien viettoon) ennen peliä tai pelin jälkeen. Kysele näsitä lisää tai varaa spostitse booking[at]escaperoom.fi tai puhelimitse toimiston aukioloaikaan (joka päivä 10.30 – 18.30) +358 10 32 357 32.Lisää kysymyksiä?

Lähetä meille sähköpostia osoitteeseen booking[at]escaperoom.fi tai soita toimistollemme aukioloaikoina (arkisin ma-pe 10:30-16:30) +358 10 32 357 32, autamme mielellämme.

Jos teillä on kysymyksiä saman päivän peleistä, voitte soittaa myös suoraan toimipisteisiimme. Huomioithan että peliohjaajilla ei välttämättä ole aikaa pitkille vastauksille, sillä he keskittyvät ohjaamiinsa peleihin.