Escape Room Helsinki tarjoaa tosielämän pakohuonepelejä aivan Helsingin keskustassa. Tiimisi lukitaan huoneeseen ja teillä on 60 minuuttia aikaa selvittää tienne ulos. Pärjätäksenne teidän tulee tehdä yhteistyötä ratkomalla arvoituksia, pulmia ja mysteerejä. Pakohuonepelit sopivat kaikille. Fyysistä voimaa ei käytetä, ainoastaan havainnointikykyjänne ja luovaa ajattelua. Valmistaudu jännityksen täytteiseen tuntiin täynnä hauskuutta ja ”ahaa!” – elämyksiä.

Meiltä löytyy pelejä sisätiloissa, ulkona ja virtuaalitodellisuudessa.

Pelin kieli

Meillä voit aina pelata suomeksi tai englanniksi. Valitse haluamasi kieli kun teet varauksen.

Du kan spela våra spel också på svenska. Var snäll och skicka oss ett mail om ditt önskemål i förväg, senast dagen före spelet, så ordnar vi i mån av möjlighet med en svenskspråkig spelmästare.


Kuinka peli varataan? Miten pelataan?

 • Valitkaa sopiva peli ja aika tiimillenne ja varatkaa se verkkosivujemme varausjärjestelmän kautta. Pelivaraus maksetaan jotta se on voimassa.
 • Saapukaa pelipaikalle vähintään 10 minuuttia ennen peliaikanne alkua. Pidämme pienen alkuinfon pelaamisesta.
 • Teidät lukitaan huoneeseen ja aika alkaa tikittää. Peliohjaajamme seuraa peliänne ja auttaa teitä tarvittaessa.
 • Peli päättyy kun pääsette ulos tai viimeistään 60 minuutin kuluttua.

Meillä käy myös Smartumin kulttuuri- & liikuntasetelit sekä Edenredin virikesetelit. Mikäli haluat maksaa varauksen niillä, varaus tehdään sähköpostitse osoitteesta contact[at]escaperoom.fi .


Onko pelaaminen vaikeaa tai pelottavaa?

Pelaaminen on todennäköisesti niin hauskaa, että unohdat muun maailman tunniksi. Vaikka pelaaminen itsessään voi olla jännittävää, olet täysin turvassa koko kokemuksen ajan.

Tilanteen vaatiessa pääset poistumaan huoneesta milloin vain hätäavaimen avulla.

Peliohjaaja seuraa peliänne kameroiden välityksellä ja avustaa teitä tarvittaessa. Pelaamiseen ei tarvita yhtään fyysistä voimaa: ainoastaan maalaisjärkeä, luovaa ajattelua ja huomiointikykyä. Suosittelemme jättämään alkoholijuomat vasta pelin jälkeiselle ajalle.

Keskimäärin noin puolet pelaajista pääsee ulos ajallaan. Pelien vaikeusasteet on merkitty pelien kuvauksien yhteyteen.


Onko teillä vapaita peliaikoja?

Vapaat peliajat näette pelikalentereistamme. Tämän päivän vapaat pelit voit tarkistaa twitteristämme tai soittaa meille.


Mihin pukeudun?

Pukeudu mihin haluat. Emme suosittele korkeita korkoja, silmiä peittäviä maskeja tai isoja häämekkoja, mutta niissäkin selviää. Suurimmassa osassa pelejä on tunnelmavalaistus, joten jos tarvitset lukulaseja, ota ne mukaan!


Kuinka monta pelaajaa mahtuu yhteen peliin?

Pelistä riippuen maksimimäärä yhdessä pelihuoneessa on 4-6 henkilöä. Meillä on useampia toimipisteitä ja monta peliä, joten isommat ryhmät mahtuvat myös pelaamaan! Lukekaa lisää Yrityksille – sivultamme saadaksenne lisää tietoa.


Onko peleissä ikärajoja?

Ikärajat on ilmoitettu jokaisen pelin yhteydessä erikseen. Huomaa, että meillä on kolme peliä Aarresaaren Lintu, Lumottu ja The Great Vanishing Act jotka sopivat erinomaisesti nuoremmillekin pelaajille ja alle 12 vuotiaat henkilöt saavat lisäksi pelata ilmaiseksi (pelin minimihinta on kuitenkin 80€ ennen klo 16:45 ja jälkeen 95€).  Jokaisessa pelissä pitää olla ainakin yksi 16 vuotta täyttänyt pelaaja.

Meillä on mukava juhlahuone yksityisiin tilaisuuksiin (esimerkiksi syntymäpäiväjuhlien viettoon) ennen peliä tai pelin jälkeen. Kysele näsitä lisää tai varaa spostitse contact[at]escaperoom.fi tai puhelimitse toimiston aukioloaikaan (joka päivä 10.30 – 18.30) +358 10 32 357 32.


Turvallisuus

Pelimme ovat suunniteltu ja rakennettu turvalliseksi. Noudatamme yleisiä turvallisuussäädöksiä ja toimimme parhaamme mukaan tuottaakseemme pelaajille parhaat ja turvalliset pelielämykset.  Tarvittaessa pelihuoneessta pääse aina ulos hätäpainikkeen tai -avaimen avulla. Peliohjaajat seuraavat pelin kulkua ja auttavat mahdollisissa ongelmatilanteissa. Pelaaminen on kuitenkin pelaajien omalla vastuulla ja heidän kuuluu noudattaa peliohjeita ja käyttäytyä järkevästi.

 #COVID-19 Hyvinvointisi ja turvallisuutesi ovat tärkeitä sekä sinulle ja sun lähipiirille sekä meille.

Pakohuone on peli jota pelataan ystävien ja tuttujen kanssa ja koska se ei ole elämälle välttämätön hyödyke, sitä pystyy nauttimaan vain terveenä ja hyvien ystävien seurassa. Siksi huolehdimme siitä että COVID-19 toimemme ovat kunnossa

Pelillisyys, vuorovaikutus ,elämyksellisyys, tarinallisuus ja itsensä kehittäminen ovat meille tärkeitä. Mutta vasta silloin kun olemme varmistaneet turvallisuutenne.

Siksi yritämme tehdä pelaamisesta mahdollisemman turvallista!

Mitä Escape Room Helsinki:llä teemme ylläpitääksemme COVID-19 turvallisuutta:

 1. Pelipaikoissamme on tarjolla käsidesiä, kertakäyttö-hanskoja ja myytävänä hengityssuojia.
 2. Siivoamme pelihuoneita säännöllisesti. Lisäksi desinfioimme eniten kosketettavat kohdat, kun pelien välissä on vähemmän kuin kolme tuntia.
 3. Olemme muuttaneet pelien alkamisaikoja niin, että yleisissä tiloissamme pystyy pitämään turvavälejä vieraisiin ryhmiin.
 4. Pyydämme ymmärrystäsi jos emme päästä sinua heti sisään odotustiloihimme. Oman turvallisuutesi vuoksi varmistamme että aulassa on tilaa pitää sosiaalista etäisyyttä.
 5. Olemme lisänneet huoneissamme ilmanvaihdon tehokkuutta.
 6. Yhteen peliin on käytetty keskimäärin 60 neliömetriä, joten pelatessakin on useimmin mahdollista pitää etäisyyttä kavereistakin.
 7. Tarjoamme organisaatiolle FULL HOUSE varauksia, jolloin laskutus asiakkaana voitte varata pelin ajaksi koko talon oman käyttöön erittäin edulliseen hintaan.
 8. Meillä on tarjolla ulkoilma-pelejä.Suomenlinnaan ja Helsingin keskustaan,  Lisähinnasta voimme räätälöidä teille oman POP-UP ulkoilma-reitin.
 9. Voitte tilata Mobiilipelin omaan toimistoon.
 10. Voitte myös pelata etäpeliä. DIY.escapegmes.com

 

Mitä turvallisuustoimia toivomme sinulta?

 1. Pyydämme ettet tule pelaamaan jos olet epävarma omasta terveydestäsi, tai olet matkustanut riskialueilla tai ollut lähikontaktissa sellaisiin henkilöihin.
 2. Pyydämme sinua noudattamaan tuloaikoja tarkasti, näin autat meitä säätälemään aulassa olevia etäisyyksiä.
 3. Pyydämme että noudatat yleisiä Covid-19 ohjeita.
 4. Olet meille arvokas ja tärkeä. Siksi pyydämme, että poistut tiloistamme nopeasti pelisi päätyttyä, jotta voimme päästä seuraavaa ryhmää sisään.


Lisää kysymyksiä?

Lähetä meille sähköpostia osoitteeseen contact[at]escaperoom.fi tai soita toimistollemme aukioloaikoina (arkisin ma-pe 10:30-16:30) +358 10 32 357 32, autamme mielellämme.

Jos teillä on kysymyksiä saman päivän peleistä, voitte soittaa myös suoraan toimipisteisiimme. Huomioithan että peliohjaajilla ei välttämättä ole aikaa pitkille vastauksille, sillä he keskittyvät ohjaamiinsa peleihin.