Hyvänmakuisena kannanottona virkavallan syrjivää toimintaa kulttuuria vastaan Escape Room Helsinki® toimii väliaikaisesti ruokakauppana.

Vallanpitäjämme koronatoimet sulkivat syksyn lopussa kulttuurilaitoksia, jotka kaikki olivat satsanneet tehokkaasti turvatoimenpiteisiin. Isot marketit ja kauppakeskukset saivat sen sijaan olla auki ilman kävijämäärän rajoituksia. Lisäksi päättäjämme ovat epäselvällä viestinnällään luoneet yleisen pelon ja avuttomuuden ilmapiirin, joka on suuresti vaikuttanut meidän ja asiakkaidemme elämään. Koko yhteiskunta on ollut valtavan paineen alla, taistellessaan tuntematonta vihollista vastaan. Mutta taistelua voi käydä monella tavalla.

  • Toiminta on ollut hätäistä, varoitusajat lyhyet ja toimenpiteiden kesto epämääräinen. 
  • Rajoitukset eivät ole koskeneet kaikkia tahoja tasavertaisesti. Esimerkiksi huonekalukaupassa on saattanut olla monta sataa kävijää yhtäaikaa, vaikka muissa paikoissa rajoitus on ollut 6.
  • Sen sijaan että perustettaisiin presidentin ehdottama asiantuntemukseen perustuva Koronanyrkki, hallituksemme päätti hoitaa tilannetta itse.

Lukuisilta yrityksiltä on näin viety toiminnan edellytykset, mutta lähes force Majeure tilanteessa korvaukset ja tuki eivät ole kohdistuneet niihin paikkoihin missä sitä kaivataan. Eivätkä tuen määrä ja ajoitus olleet sellaisia että niiden avulla voisi suunnitella tulevaisuutta. 

Mitä olisimme tarvinneet?

Yrittäjä kaipaa mahdollisuuksia ja tärkeänä tekijänä siinä on yleinen toiveikas ja turvallinen ilmapiiri. Me ja asiakkaamme olisimme kaivanneet johdonmukaista viestintää siitä, millä edellytyksin yritys voisi toimia turvallisesti ja että toimiminen rajoitusten puitteessa on mahdollista ja sallittua. 

Ymmärrämme täysin pandemian ja sen tuomat haasteet, mutta protestoimme sitä vastaan että meiltä on viety toiminnan edellytykset yleisellä pelottelulla, rakentavan opastuksen sijaan. Kaikki mittavat panostuksemme turvalliseen toimintaan eivät ole riittäneet, koska kulttuuria ei pidetä välttämättömänä ihmisarvoiseen elämään.

Uskomme vahvasti että kansa seuraa johtajaa ja noudattaa ohjeita, kun ne ovat johdonmukaisa, tasavertaisia ja rakentavia. Tämä myös vähentää epämääräistä, uuvuttavaa pelkoa. 

Koska hallitus tuumii että ruokakaupat ovat turvallisia, toimimme väliaikaisesti ruokakauppana. 

Jokaisen live-pelin yhteydessä asetamme pelin viimeiseen huoneeseen valmiiksi pakatun ruokakassin. Kasseja tulee jakoon 180 kpl ja ne ovat numeroituja.

Kun viimeinen kassi on noudettu, muutumme takaisin normaaliksi upeaksi Escape Room Helsinki®:ksi. 

Toivomme Hallituksen tervetulleeksi harjoittelemaan EXIT strategiaa ( ;